Štampa

Autor Administrator uključeno .

Još jedno međunarodno priznanje šabačkoj fabrici "Fenster AS"

Dijamantska medalja za prozore i vrata

ŠABAC - Po drugi put šabačko preduzeće "Fenster AS" nagrađeno je međunarodnom nagradom. Ovoga puta nagrada stiže iz Pariza, od međunarodne asocijacije za kvalitet koja pokriva teritoriju 160 zemalja. Naše preduzeće dobilo je dijamantsku medalju, a prvi put dobitnik je i jednog domaćeg priznanja. Naime, u oblasti građevinarstva firma je proglašena za biznis partnera 2005. godine.

PVC stolarija koju proizvodi "Fenster AS" osvojila je i probirljivo zapadno tržište, kao što je švedsko, austrijsko, nemačko i belgijsko.

"Mi stalno radimo na poboljšanju kvaliteta proizvoda i asortimana. Odnedavno smo počeli i proizvodnju PVC roletni, koje se traže i na domaćem i stranom tržištu. Početkom 2001. godine proizveli smo osam hiljada metara. Plan nam je da za pet godina povećamo izvoz za 30 odsto", objašnjava tajnu uspeha vlasnik firme Živanko Mihajlović.

Najnovije ulaganje 100.000 evra u kompjuterizovane mašine za proizvodnju omogućila je bolji kvalitet i produktivnost.
- Do sada smo za osam sati proizvodili 60 prozora, a sada 180. Za osam sati rada, jedan čovek mogao je da sklopi 35 roletni. Sa novim mašinama moći će 100. Cilj nam je da proizvodnju potpuno automatizujemo i učešće plata u cenu koštanja svedemo na evropski nivo - pet odsto - kaže Mihajlović.
"Fenster AS" je među 60 domaćih brendova u kategoriji malih preduzeća.

M. Eraković

vesti po rubrikama